ramazan
ramazan

طرز تهیه انواع شیرینی پفکی کیسِز یا مرنگ

طرز تهیه انواع شیرینی پفکی کیسِز یا مرنگ

مرنگ یا شیرینی پفکی خوشمزه و ساده ترین شیرینی مجلسی به ویژه در ایام نوروز است. در این بخش با دستور تهیه سه شیرینی پفکی کیسز، مرنگ گردویی و مرنگ یا پفکی نارگیلی با شما عزیزان همراه هستیم. از انتخاب پورتال جامع ناز وب سپاسگزاریم.

 

مواد لازم برای تهیه مرنگ کیسِز

سفیده تخم مرغ ۲ عدد
شکر دانه ریز ۳/۴ پیمانه
کرم تارتار ۱/۴ قاشق چایخوری
اسانس میوه‌ای چند قطره
رنگ قرمز یا صورتی

طرز تهیه مرنگ کیسِز

همون طور که قبلاً در مورد سفیده تخم مرغ در تهیه کیک‌هایی که به جدا کردن سفیده از زرده احتیاج هست، توضیح داده بودم برای پف دهی و کیفیت خوبه سفیده باید ظرف و پره‌های همزن که در ارتباط با سفیده قرار می‌گیرن حتماً بدون چربی، تمیز و کاملا خشک باشن.

 

طرز تهیه انواع شیرینی پفکی کیسِز یا مرنگ

 

همچنین خیلی خیلی بهتره که نخم مرغ رو قبل از جدا کردن سفیده از زرده در محیط آشپزخونه قرار بدیم تا به دمای اتاق برسه. سپس با دو نیم کردن تخم مرغ از وسط به آرومی زرده رو از سفیده جدا می‌کنیم. (با زرده‌های جدا شده هم می‌تونیم در تهیه موس‌ها یا شیرینی گردویی استفاده کنیم).

 

حالا کار رو با اضافه کردن کرم یا همون پودر تارتار شروع می‌کنیم. اگر پور تارتار در دسترس نبود می‌تونین از چند قطره آبلیموی تازه استفاده کنین. پودر تارتار باعث بهتر منسجم شدن سفیده میشه.

 

طرز تهیه انواع شیرینی پفکی کیسِز یا مرنگ

 

اضافه کردن پور تارتار به سفیده‌ها

سپس همزن رو اول با دور متوسط و بعد با دور تند داخل ظرف روشن می‌کنیم و برای ۴-۵ دقیقه به همزدن ادامه می‌دیم تا سفیده از لختگی دربیاد و کمی حجم بگیره. سپس شکر رو در چند مرحله بهش اضافه می‌کنیم.

(حتماً از شکری استفاده کنین که دونه‌های ریزی داشته باشه، چون در کیفیت نهایی تاثیر گذاره. می‌تونین شکر رو داخل دستگاه غذاساز یا آسیاب برقی بریزین و اون رو ریز کنین.)

 

اضافه کردن تدریجی پودر شکر

به همزدن ادامه میدیم تا سفیده‌ها کاملاً سفید و پفکی بشن و اصطلاحاً به مرحله قله نرم یا سافت پیک برسیم.

 

مرحله قله نرم یا سافت پیک

حالا اسانس رو اضافه می‌کنیم. چون این مرنگ نهایتاً به رنگ صورتی خواهد بود من از اسانس توت فرنگی استفاده کردم. برای تهیه مرنگ با طعم مورد علاقتون از هر اسانسی که دوست داشتین استفاده کنین. قفط از دو سه قطره بیشتر استفاده نکنین، چون نهایتاً به جای یک مرنگ شیرین، مرنگ تلخ خواهیم داشت!

 

اضافه کردن اسانس

و مجدداً همزدن رو ادامه میدیم تا حرکت همزن داخل سفیده کندتر بشه و بافتی شبیه به خامه فرم گرفته داشته باشیم.

همزدن سفیده‌ها همراه با اسانس برای رسیدن به غلظت مناسب

تو این مرحله ما باید رد پره‌های همزن رو روی سفیده ببینیم و دونه‌های شکر هم کاملاً در سفیده‌ها حل شده باشه.

 

رسیدن سفیده به غلظت مناسب

حالا در آخرین مرحله رنگ رو اضافه می‌کنیم. چون ما داریم مرنگ کیسِز آماده می‌کنیم، این مرنگ باید به رنگ صورتی باشه، ولی شما برای نوزوز با هر رنگی که دوست داشتین یا حتی با یکی دوقطره زعفرون دم کرده می‌تونین مرنگ زعفرونی داشته باشین. چون معمولا مرنگ‌ها به رنگ‌های پاستیلی و ملایم هستند، نوک یک خلال دندون رو در رنگ مورد نظر فرو می‌بریم و همین مقدار برای مرنگ کافیه.

 

رنگ کردن مرنگ با رنگ ژله‌ای

خوب رنگ رو با سفیده‌ها مخلوط می‌کنیم. ولی به آرومی و با حرکت دورانی لیسک. سپس مخلوط رو داخل قیف می‌ریزیم و یا به صورت ساده یا با ماسوره دلخواه روی کاغذ روغنی با فاصله پایپ می‌کنیم. من از ماسوره ستاره‌ای یا استار تِیپ استفاده کردم و به صورت ساده و به صورت رُزِت، مرنگ‌ها رو درست کردم.

 

شکل دادن به مرنگ با ماسوره و شکل دلخواه

حالا مهمترین قسمت تهیه مرنگ هست که اگر خوب رعایت بشه ما نهایتاً یک شیرینی بی نقص خواهیم داشت و اون نکته، دمای فر هست.

فر رو که از ده دقیقه قبل روی درجه ۱۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم می‌کنیم. سینی رو داخل فر با همین درجه حرارت قرار می‌دیم به مدت یک ساعت و پس از یک ساعت فر رو خاموش می‌کنیم.

در فر رو نیمه باز قرار می‌دیم و یک ساعت دیگه به مرگ اجازه می‌دیم تا کاملاً خشک بشه. به این ترتیت مرنگ‌ها به هیچ وجه چسبنده نخواهند بود.

 

بعد از زمان داده شده، مرنگ‌ها رو از کاغذ جدا می‌کنیم و اون‌ها رو داخل ظرف در دار نگهداری می‌کنیم تا از قرار گرفتن در مجاورت هوا در امان باشند. به این ترتیب موندگاری طولانی تری خواهند داشت و اینکه رطوبت هم باعث خرابی و افت کردن کیفیت مرنگ خواهد شد.

***

طرز تهیه شیرینی مرنگ یا پفکی گردویی

مواد لازم:

زرده تخم مرغ 3 عدد
شکر دانه ریز 3/4 پیمانه
وانیل 1/8 قاشق چایخوری
آرد 2 قاشق غذا خوری
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
گردو خرد شده 1 پیمانه

 

طرز تهیه انواع شیرینی پفکی کیسِز یا مرنگ

 

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی

برای شروع فر رو روشن می کنیم و روی درجه 160 تنظیم می کنیم. زرده تخم مرغی که از سفیده جدا کردیم و یا زرده هایی که از سفیده های جدا شده از تهیه بعضی شیرینی ها و یا تهیه آیسینگ اضافه اومده رو داخل یک کاسه می ریزیم و وانیل رو بهش اضافه می کنیم.

اضافه کردن وانیل به زرده های تخم مرغ

یه مقدار با چنگال یا همزن دستی با هم مخلوط می کنیم تا از حالت لختی در بیاد و بعد شکر رو کم کم بهش اضافه می کنیم و با همزن برقی به هم زدن ادامه میدیم.

اضافه کردن شکر در دو تا سه مرحله به زرده ها

اونقدر به همزدن ادامه میدیم تا مخلوط زرده و شکر کم کم حجم بگیره و کرم رنگ و کشدار بشه. حالا بکینگ پودر رو با آرد مخلوط می کنیم و وقتی از الک رد کردیم به مخلوط زرده و شکر اضافه می کنیم.

 

طرز تهیه انواع شیرینی پفکی کیسِز یا مرنگ

 

اضافه کردن آرد و بکینگ پودر به مواد

با همزن دستی و یا لیسک مواد رو با هم مخلوط می کنیم تا کاملاً یکدست بشه. سپس گردو هامون رو اضافه می کنیم.هرچی تکه های کردو درشت تر باشه، شیرنی اماده شدمون حجیم تر خواهد بود. مواد رو در حد مخلوط شدن با هم هم میزنیم.

اضافه کردن گردو خرد شده به مواد

حالا با کمک دو تا قاشق مربا خوری از مواد بر می داریم و روی سینی فر که کفش رو با کاغذ روغنی پوشوندیم، با فاصله می ریزیم.

آموزش تهیه شیرینی برنجی با بافت عالی
شیرینی برنجی عضو جدانشدنی سینی شیرینی های پذیرایی نوروزه و به دلیل بافت…

با فاصله ریختن مخلوط شیرینی روی کاغذ روغنی

حالا برای ده دقیقه سینی رو داخل فر از قبل گرم شده قرار می دیم و بهش اجازه پخت میدیم. بعد از این مدت سینی رو از فر خارج می کنیم و اجازه میدیم تا کاملاً خنک بشه.

بعد هم از کاغذ روغنی جدا می کنیم و داخل ظرف در دار نگه داری می کنیم و یا روی ظرف مورد نظر برای سرو رو تا موقع سرو سلفن می کشیم. به همین راحتی به همین خوشمزگی.

***

طرز تهیه شیرینی پفکی یا مرنگ نارگیلی

مواد لازم :

پودر نارگیل : 150 گرم
پودر قند : 250 گرم
سفیده تخم مرغ : 4 عدد
پودر هل : 1 قاشق مرباخوري
خلال پسته : جهت تزیین

 

طرز تهیه انواع شیرینی پفکی کیسِز یا مرنگ

 

طرز تهیه شیرینی پفکی نارگیلی :

سفیده تخم مرغ رو با همزن هم می زنید . مرحله به مرحله عکس گذاشتیم تا ببینید به چه حالتی باید برسید.

بعد قاشق قاشق پودر قند اضافه کرده و هم بزنید. در نهایت پودر هل رو بریزید .

مراحل تهيه شيريني پفكي نارگيلي

سپس ظرف حاوی سفیده رو روی قابلمه ای که آبجوش داخل اون هست و با حرارت ملایم در حال جوش هست ، قرار می دیم و به هم زدن ادامه می دیم .
سفیده رو انقدر هم می زنیم تا زمانیکه همزن رو وقتی به سمت بالا می کشیم به این صورت فرم گرفته بمونه .

 

طرز تهیه انواع شیرینی پفکی کیسِز یا مرنگ

 

مراحل تهيه شيريني پفكي نارگيلي

بعد از روی حرارت برداشته و پودر نارگیل رو اضافه کرده و مخلوط می کنیم .
داخل قیف و ماسوره ریخته و روی سینی با کمی فاصله می ریزیم .

بعد روی هر کدام یه دونه خلال پسته قرار می دیم .
سپس داخل فری که با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم شده بمدت 7 – 10 دقیه قرار می دیم .

نکته: مدت زمان بسته به دمای فرتون ممکنه کم یا زیاد بشه کافیه زیر شیرینی کمی رنگ بگیره و قرار نیست شیرینی ها تغییر رنگ بدنن بلکه باید به همون صورت سفید بمونن .

به همین سادگی می توانید با هزینه های بسیار کم شیرینی خوشمزه نوروزی و مجلسی تهیه کنید. نوش جان

 

شیرینی پفکی نارگیلی

شیرینی مارشمالوی پف پفی ساده و با کلاس

آموزش تهیه انواع تارت (شیرینی خوشمزه)

شیرینی؛ دستور تهیه ترایفل موزی و نوتلا


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان