انبه، میوه ای خوشمزه Mango, a delicious fruit ، مجلسی، با کلاس، بسیار مقوی و خاص. به همین منظور و با توجه به قیمت بالای آن در این بخش برای شما عزیزان علاقمند به کاشت گل، گیاه یا درختان میوه آموزش تصویری کاشت هسته انبه را در خانه آموزش می دهیم. از همراهی و انتخاب شما کاربران عزیز خرسندیم.
همانظور که می دانید انبه میوهای بسیار خوشمزه است که خیلی وقتها ممکن است دوستداران آن فراموش کنند که فواید بسیار زیادی هم دارد. نحوه کاشت هسته انبه در خانه/ آموزش تصویری پرورش انبه.
در زیر علاوه بر نحوه کاشت هسته انبه فواید این میوه را بیان کرده و به برخی نکات جالب درمورد آن و احتیاطات لازم نیز اشاره میکنیم.
درخت انبه بومی مناطق گرمسیری شبه جزیره هند، پاکستان و آسیای شرقی می باشد. این میوه خوشمزه در مناطقی از استان هرمزگان نیز کاشته می شود.
درخت انبه
همانطور که می دانید انبه دارای هسته بسیار بزرگی می باشد که می توان از آن برای کاشت درخت انبه در خانه و گلدان استفاده کرد. اگر شما نیز دوست دارید این گیاه زیبا را در خانه پرورش دهید می توانید به آسانی با روش زیر یک درخت انبه خانگی داشته باشید.
روش کاشت هسته انبه در گلدان
پس از خوردن میوه انبه هسته آن را به مدت دو ساعت در آب گرم قرار دهید. هسته انبه از دو بخش غلاف رویی و بذر تشکیل شده است. هسته ای که شما مشاهده می کنید در واقع دارای یک بذر لوبیا شکل بسیار بزرگ در داخل خود می باشد. بهترین روش کاشت این بذر این است که آن را از داخل غلاف خود خارج کنید.
هسته انبه
برای این کار با یک حوله یا دستمال زبر هسته انبه را در دستان خود محکم گرفته و با یک چاقوی تیز از وسط هسته یک شکاف ایجاد کنید . شکاف باید سطحی باشد تا به بذر آسیبی وارد نکند.
این شکاف را به اندازه دو سانتی متر ادامه دهید و سپس با دو دست خود دو طرف شکاف را گرفته و آن را باز کنید تا بذر انبه از داخل آن خارج شود. مانند تصویر زیر
غلاف باز شده انبه با بذر داخل آن
پس از خارج کردن بذر انبه آن را با یک دستمال کاغذی پوشانده و در پلاستیک زیپک دار قرار می دهیم. سپس به اندازه دو قاشق غذا خوری آب داخل پلاستیک ریخته و درب آن را می بندیم. رطوبت داخل پلاستیک باعث می شود بذر ما پس از یک تا دو هفته جوانه بزند.
بذر انبه را لای یک دستمال کاغذی قرار دهید
بذر انبه داخل پلاستیک زیپک دار
پلاستیک را حتما در جایی که نور به اندازه کافی باشد قرار دهید. پس از جوانه زدن دانه انبه می توانید بذر را به گلدان منتقل کنید.
بذر جوانه زده انبه
آماده سازی گلدان برای کاشت نهال انبه
گلدانی که آماده می کنید اگر از جنس سفالی باشد بهتر است تا رطوبت را به خوبی حفظ کند. ته گلدان نیز حتما باید دارای سوراخی باشد تا آب اضافی گلدان از ته آن خارج شود.
برای پر نمودن گلدان ابتدا کف آن را با سنگ ریزه های درشت یا پوکه های سبک معدنی پر کنید و سپس خاک خود را داخل گلدان بریزید. برای خاک انبه پیشنهاد می شود خاکی استفاده کنید که به خوبی آب اضافی را خارج کند.
به طور مثال می توانید از ترکیب های زیر استفاده کنید
خاک معمولی + خاک برگ به صورت 50 درصد
کوکوپیت 40 درصد + پیت ماس 20 درصد + پرلیت 40 درصد
هسته انبه را داخل خاک گلدان کاشته و روی آن را تا جایی که جوانه روییده با خاک پر کنید و سپس گلدان را کامل آبیاری کنید.
کاشت نهال انبه داخل گلدان
گلدان شما باید در جایی پر نور قرار داشته باشد. گیاه جوان را نباید در معرض تابش شدید نور خورشید قرار داد. بهتر است گلدان در جایی باشد که نور غیر مستقیم خورشید وجود داشته باشید.
برای تامین رطوبت گیاه نیز روزی دو بار روی آن را آب پاشی کنید.
درخت انبه پس از گذشت چند ماه
اگر می خواهید انبه را در باغچه خود بکارید بهتر است صبر کنید تا گیاه کمی بزرگتر شود و سپس آن را به بیرون منتقل کنید.
گیاه انبه یک میوه گرمسیری می باشد، بنابراین اگر در منطقه ای گرم و مرطوب مانند استان هرمزگان یا چابهار زندگی می کنید امکان کاشت و پرورش درخت انبه در بیرون منزل و باغچه نیز وجود دارد.
اما اگر در مناطق سردسیری ایران زندگی می کنید بهتر است گلدان انبه را به عنوان یک گیاه زینتی زیبا نگهداری کنید. یا در داخل گلخانه خانگی خود دما و رطوبت مورد نظر را برای درخت انبه محیا کنید.
میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
ارزش غذایی
یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است:
• 105 کالری
• 76 درصد ویتامین C (آنتیاکسیدان و تقویتکننده سیستم ایمنی)
• 25 درصد ویتامین A (آنتیاکسیدان و تقویتکننده بینایی)
• 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامینهای B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماریهای قلبی)
• 9 درصد فیبر سالم پروبیوتیک
• 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیمهای مهم جهت گلبولهای قرمز خون میباشد)
• 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)
• 4 درصد منیزیم
فواید انبه برای سلامتی
1. پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات آنتیاکسیدان انبه از سرطانهای روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری میکند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیلگالات و همچنین آنزیمهای مختلف میباشد.
2. کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک میکند.
3. پاکسازی پوست: هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوشها را از بین میبرد.
4. سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم میکند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شبکوری و خشکی چشم جلوگیری میکند.
5. قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک میکند.
6. کمک به دیابتیها: انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک میکند. در یک داروی خانگی سنتی برگهای آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف میکردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.
7. افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E میباشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیتبخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.
8. تقویت گوارش: پاپایا تنها میوهای نیست که حاوی آنزیمهایی است که پروتئین را تجزیه میکنند. میوههای زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک میکند.
9. کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرینکننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک میکند.
10. تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
واقعیات و جزئیات
• نسبت به همه میوهها در سراسر جهان، میزان مصرف انبه تازه از سایر میوهها بیشتر است.
• این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است.
• این میوه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادامهندی همخانواده است.
• این میوه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف میشود، به “سافدا” (safeda) معروف است.
• انبه 1000 نوع مختلف دارد.
احتیاطات
• اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که به انبه و بهویژه انبه کال هم حساسیت بدهید. این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک است.
• پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، مادهشیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که میتواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.
• برخی دلالان و فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده میکنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.
کاشت برخی میوه ها درخانه و نگهداری از آنها علاوه بر این که آرامش خاصی به ما می دهد از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است به خصوص میوه انبه با توجه به خواص زیاد آن و قیمت بالای آن. امیدوارم با آموزش این بخش و کاشت انبه در خانه لذت ببرید.