علائم هشدار دهنده خال های خوشرنگ قرمز روی پوست

علائم هشدار دهنده خال های خوشرنگ قرمز روی پوست

شاید شما از آن دسته آدم هایی باشید که خال هایی به رنگ قرمز Red spots روی سطح پوستتان دارید و نگران هستید که دلیل و نشانه های آن چیست در این بخش از نازوب به شما درباره این خال های خوش رنگ خواهیم گفت لطفا با ما همره باشید.

 

آیا خال های قرمز روی پوست جای نگرانی دارد؟

 

علائم هشدار دهنده خال های خوشرنگ قرمز روی پوست

 

این خال ها نباید به تعداد بسیار زیاد در یک بخش خاص از بدن باشند.

خال های قرمز روی پوست نباید ناراحتی برای شخص به وجود آورد. چنانچه آسیب زا بودند یا خارش داشتند، به پزشک مراجعه کنید.

این خال ها نباید خونریزی داشته باشند. چنانچه با لمس کردنشان خونریزی کردند، حتما به متخصص پوست مراجعه کنید.

به رنگ و شکل این خال ها دقت کنید. چنانچه خال ها تیره تر شدند و گوشه های آن سفت و نامنظم بودند، حتما با متخصص حرف بزنید.

 

خال قرمز یا آنژیوم گیلاسی

 

آنژیوم گیلاسی شرایطی خیلی رایج است و می تواند در هر بخض از بدن آشکار شود. این خال های قرمز اغلب در کسانی که بیش از 30 سال سن دارند، آشکار می شوند. رنگ قرمز آنها از رگ های خونی شکسته درونشان سرچشمه می گیرد.

در شرایطی که علت دقیق پیدایش این خال های قرمز معلوم نیست، خیلی از کارشناسان این عقیده را دارند که ژنتیک در این زمینه نقش دارد. بعضی اشخاص نسبت به دیگران احتمال بیشتری دارد دارای آنژیوم گیلاسی باشند.

احتمال پیدایش این خال های قرمز در زمان حاملگی هم بیشتر است و حتی با آب و هوا و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی پیوند خورده اند. اغلب، روبرو شدن با آنژیوم گیلاسی Facing Cherry Angioma نگران کننده نیست، مگر این که اندازه، شکل یا رنگ خال ها تغییر پیدا کند. در صورت خونریزی از این خال ها هم باید به پزشک مراجعه کرد.

 

بیشتر بدانید: راهی طبیعی از بین بردن خال های صورت

 

سه نوع اصلی آنژیوم وجود دارد

 

علائم هشدار دهنده خال های خوشرنگ قرمز روی پوست

 

آنژیوم گیلاسی

به این آنژیوم، سنیل آنژیوم، نقاط کمپل دی مورگان یا نقاط دی مورگان هم گفته می‌شود. آنژیوم گیلاسی در هر قسمتی از بدن آشکار می شود ولی اغلب در بالاتنه پیدا می‌ شود.

آنژیوم عنکبوتی

آنژیوم عنکبوتی مثل تار عنکبوت است و در مرکز این آنژیوم نقطه قرمزی وجود دارد که گروه‌هایی از رگ‌های خونی متسع در پیرامون آن قرار دارند. این آنژیوم در بچه ها، بیماران مبتلا به بیماری کبد واغلب در دوران بارداری زنانی که قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند، شایع است. آنژیوم عنکبوتی بیشتر بر روی صورت و قفسه سینه آشکارمی‌شود.

 

آنژیوم دریاچه وریدی

این آنژیوم‌ها بر روی لب‌ها و گوش‌ها پیدا میشوند و اغلب آبی رنگ هستند ولی به رنگ‌های قرمز و بنفش هم هستند. آنژیوم دریاچه وریدی در مردان بالای ۶۵ سال که بیش از اندازه در معرض نور آفتاب بوده‌اند، رایج است.

 

دلیل آنژیوم گیلاسی

آنژیوم گیلاسی به علت افزایش سلول های اندوتلیال (سلول هایی که عروق خونی را تشکیل می دهند) به وجود می آید به صورتی که عروق خونی بزرگ شده و به شکل آنژیوم آشکار می شود. رنگ قرمز آن هم بر اثر پاره شدن رگ های خونی است.

تابه حال دلیل دقیق آنژیوم گیلاسی یا خال های قرمز پوستی معلوم نشده، ولی تحقیقات نشان می دهد عوامل زیر در ابتلا به این عارضه اثرگذار است:

– عوامل ژنتیکی (سابقه خانوادگی)

– حاملگی و تغییرات هورمونی

– شرایط پزشکی خاص

– قرار گرفتن در معرض نور خورشید

– آب و هوا

– مشکلات کبدی، پیوند کبدی

– قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

 

نشانه های رایج آنژیوم گیلاسی

 

علائم هشدار دهنده خال های خوشرنگ قرمز روی پوست

 

– آنژیوم گیلاسی به صورت خال یا جوش و معمولا به رنگ قرمز روی پوست آشکار Red color on the skin is obvious می شود ولی امکان دارد به رنگ های آبی، بنفش یا حتی سیاه هم باشد.

– امکان دارد اول صاف و هم سطح پوست پیدا شده و با افزایش سن به طور برجسته دیده شوند.

– اندازه کوچک و معمولا قطر کمتر از 1/4 اینچ دارند(بعضی وقتها بزرگ تر هستند.)

– خراشیدن، مالش یا اصلاح مو در این قسمت ها امکان دارد با خونریزی و تورم یا دیگر نشانه های تحریک پوستی همراه باشد.

– در بیشتر موارد به ویژه در قسمت های مرکزی سطح سختی دارد.

 

اطلاعات بیشتر: خال هایی که سرطان زا هستند+ اولین نشانه های سرطان پوست

 

درمان آنژیوم گیلاسی

 

آنژیوم گیلاسی از ضایعات پوستی بدون خطر است که در بیشتر موارد احتیاج به درمان خاص یا برداشتن آن نیست. ولی در بعضی موارد خال قرمز در قسمت نامناسبی آشکار شده یا از نظر زیبایی خوشایند نیست. در این موارد می توان نسبت به درمان و برداشتن این خال های قرمز رنگ اقدام کرد.

الکتروتراپی

با استفاده از الکتروتراپی با جراحی آنژیوم گیلاسی، از جریان الکتریکی برای سوزاندن این زائده پوستی استفاده می شود.

لیزیک

استفاده از لیزر شیوه سریع و سرپایی است و احتیاجی به بستری شدن ندارد و با توجه به تعداد آنژیم گیلاسی در بدن، امکان دارد یک تا سه جلسه درمانی طول بکشد. این شیوه چندان دردناک نیست و قسمت مورد نظر پس از جراحی دچار کبودی خفیف می شود که احتمالا ۱۰ روز طول می کشد.

 

انواع خال های قرمز دیگر

 

علائم هشدار دهنده خال های خوشرنگ قرمز روی پوست

 

کراتوز اکتینی

بعضی از انواع خال های قرمز رنگ روی پوست به علت قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض نور خورشید به وجود می آید. کراتوز اکتینیک سبب رشد بافت قرمز روی پوست می شود. این بافت ها دارای یک سطح مثل زگیل هستند.

 

خال اسپیتز

خال اسپیتز نوع دیگری از خال های قرمز روی پوست هستند که مثل یک دست انداز قرمز گنبدی شکل آشکار می شوند. قسمت های معمول برآمدگی های قرمز خال مثل اسپیتز، روی اندام و صورت می باشد.

متخصصین پوست می گویند که خال اسپیتز در ظاهر به ملانوم شبیه است. ولی بر خلاف رشد ملانوم، خال اسپیتز خوش خیم می باشد.

 

بیشتر بخوانید: علت پوست مرغی شدن پوست و روغن های ماساژ برای درمان

 

علائم هشدار دهنده در مورد خال ها:

 

علائم هشدار دهنده خال های خوشرنگ قرمز روی پوست

 

اگر در خال هاي صورت و يا بدن به يکي از علائم زير برخورد کرديد به متخصص مراجعه کنيد.

۱- عدم تقارن:‌

خال هاي غيرسرطاني معمولاً شکل مدور، گرد و يا بيضي شکل دارند، اما، نامتقارن بودن در خال هاي سرطاني Asymmetry in cancerous moles شايع تر است.

 

۲- نامنظم بودن لبه ي خال:

مضرس و دندانه دار بودن لبه ي خال نيز يکي ديگر از علائم مطرح کننده ي سرطان است.

 

۳- غيريکنواخت بودن رنگ خال:

وجود سايه روشن هاي رنگ در يک خال به شکلي که مثلاً قسمتي از خال قهوه اي تيره، سياه و قسمت هاي ديگر قهوه اي روشن، قرمز، يا رنگ هاي ديگر باشد نير، نيازمند توجه است .

 

۴ – اندازه خال:

خال هاي سرطاني معمولاً بزرگ تر از خال هاي معمولي هستند. ابعاد بالاتر از ۶ ميلي متر يکي ديگر از علائم مطرح کننده ي سرطاني بودن خال است.

 

۵ – پيدايش تغييرات:

تغييرات کاملاً مشخص و سريع در اندازه، شکل و رنگ خال ها و پيدايش علايمي مانند خارش، سوزش، برجسته شدن ( سريع ) سفت شدن يا نرم شدن خال، رنگ آبي مايل به سياه،‌ تورم، دلمه، ترشح، خون ريزي و زخم مطرح کننده ي سرطان پوست از نوع ملانوم است. که بايد هر چه سريع تر درمان شود.

هر شخصي بايد نسبت به خال هاي بدن خود آشنايي کامل داشته باشد تا در صورت پيدايش تغييرات ذکر شده به سرعت متوجه شود و اقدام به درمان کند. اين نکته به خصوص در افرادي که مبتلا به خال هاي ديس پلاستيک ( غيرعادي ) هستند و آنهايی که خالهاي مادرزادي با قطر بزرگ تر از ۲۰ سانتي متر دارند، و هم چنين آن هايي که خود يا عضوي از اعضاي خانواده شان مبتلا به سرطان پوست بوده اند ، اهميت بيشتري دارد.

 

بیشتر بخوانید و بدانید: روش های غلط و رایج مراقبت از پوست! مراقبت های روتین

 

نکته:

 

وجود خال در مناطقي که مرتب تحريک مي شوند، منجر به سرطاني شدن خال Cancer of the mole نمي شود. مثلاً تراشيدن مکرر صورت و تحريک خال در مرداني که در ناحيه ي صورت خال دارند، باعث سرطاني شدن خال نمي شود.

ظاهر شدن مو روي خال به هيچ وجه نشانه اي از سرطاني شدن خال نيست.

پيدايش خال هاي جديد، تعدد آنها و محل بروز خال ها، تحت کنترل ژن هاي فرد بوده و قابل پيشگيري نيست. زاد و ولد و تکثير در مورد خال ها معني ندارد، بنابراين خال هاي بزرگتر و قديمي تر نمي توانند خال هاي جديد ايجاد کنند و اصطلاح خال دختر و خال مادر بي معني است.

جراحي کردن خال هاي معمولي هيچ وقت باعث سرطاني شدن خال نمي شود.

 

Warning signs of bright red spots on the skin

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان