همانطور که می دانید تعذیه اصلی ترین عامل مرتبط با سلامتی، شادابی و جوانی است. پس بهتر است با حساسیت بیشتر سبد تغذیه را تهیه و آماده کنید.
با آگاهی و دانستن خواص اسنفاج میل بیشتری برای تهیه این غذای خوشمزه و رژیمی دارید.
اسفناج یکی از انواع گیاهان یک ساله است که دارای ساقه و برگ های لطیفی می باشد. نام علمی اسفناج در زبان انگلیسی Spinacia oleracea است. اسفناج حاوی کاروتنوئیدهای مفیدی مثل لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد در بدن می شوند.
برخی مطالعات و پژوهش ها نشان داده است که سبزیجاتی مثل اسفناج می توانند با سرطان هایی مانند دهان ، معده و مری مقابله کنند. عامه مردم فکر می کنند اسفناج حاوی مقادیر زیادی آهن است که این تصور کاملا اشتباست زیرا در هر ۱۰۰ گرم فقط دارای 2/71 میلی گرم اهن است.
اسفناج به دلیل اینکه دارای اسید اکسالات است باعث می شود بدن نتواند مواد معدنی را جذب کند و همین موضوع باعث می شود بر خلاف تصور عامه مردم به عنوان یک منبع فوق العاده آهن مورد استفاده قرار نگیرد.
جالب است بدانید اسفناج منبع سرشار از فیبر است و تقریبا دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. فیبر موجود در اسفناج علاوه بر هضم بهتر غذا می تواند باعث جلوگیری از یبوست نیز شود.
از دیگر فواید فیبر موجود در اسفناج می توان به این مورد اشاره کرد که فیبر موجود در اسفناج می تواند قند خون را پایین نگه دارد و با احساس سیری که به فرد مصرف کننده می دهد باعث جلوگیری از پرخوری شود.
اسنفاج حاوی ویتامین C ، ویتامین E ، سلنیوم ، منگنز و بتاکاروتن است که همگی از آنتی اکسیدان های مفید برای بدن محسوب می شوند. این آنتی اکسیدان ها می توانند با پوکی استخوان مقابله کنند ، همچنین می توانند بدن انسان را از فشار خون بالا و گرفتگی رگ ها محافظت کنند.
اسفناج گیاه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص این گیاه ارزشمند را برایتان جمع اوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص اسفناج در ادامه با پارسی دی همراه باشید.
اسفناج یک ضد آفتاب طبیعی
روشن تر شدن پوست با استفاده مستمر اسفناج
درمان آکنه و جوش صورت با اسفناج به دلیل خونسازی و پاکسازی
طراوت و جوانی پوست با اسفناج به دلیل آبرسانی
فواید اسفناج برای کبد و کبد چرب
رشد موها با مصرف اسفناج
درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با اسفناج بخاطر داشتن ویتامین آ و سی
جلوگیری از پوکی استخوان با اسفناج به دلیل داشتن ویتامین کا
درمان و پیشگیری از یبوست بخاطر داشتن فیبر
روغن مایع مخصوص سرخ كردنی: به اندازه لازم ( به مقدار كم مصرف شود )
تره فرنگی: 2 عدد ( ریز خرد شود )
اسفناج تازه: 175 گرم ( خرد شود )
تخم مرغ: 5 عدد
پیازچه: 4 عدد ( ساطوری شود )
سبزی كوكو : 150 گرم ( حدود 3 مشت )
گردو : 20 گرم
نمك و فلفل: به اندازه لازم
توجه: سبزی كوكو شامل گشنیز، جعفری، شوید، تره، پیازچه و كمی نعنا می باشد.
طرز تهیه:
كمی روغن ( حدود 1 قاشق ) را در ماهیتابه می ریزیم تا داغ شود.
تره فرنگی ها را خرد كرده در روغن كمی حرارت می دهیم.
سپس اسفناج خرد كرده را به آن می افزائیم تا اینكه كمی نرم شود ( روی حرارات متوسط 3 دقیقه بماند. )
تخم مرغ ها را هم زده، اسفناج، تره فرنگی، پیازچه و تمام سبزیجات را به آن می افزائیم.
سپس نمك، فلفل، گردوی خرد شده را اضافه می كنیم.
مواد را در ماهیتابه ی دارای روغن داغ ( روغن حدود 3 قاشق غذاخوری ) ریخته، در ظرف را گذاشته و روی حرارت ملایم می گذاریم تا بپزد.
بعد آن را پشت و رو كرده، زیر گریل داخل فر گذاشته تا طلایی شود (با آن روش از روغن كمتری استفاده میشود)
نكات تغذیه ای: این غذا به علت دارا بودن سبزیجات متنوع؛ مقدار زیادی كربوهیدرات پیچیده و فیبر دارد. به همین علت برای افراد دیابتی نوع 2 مفید می باشد.