دنیای تفاوت و شباهت نوشیدنی ها، خوراکی ها و حتی مواد مخدر واقعا شوکه کننده است. با تحقیقات متخصصان تغذیه و سازمان بهداشت جهانی نوشیدنی همرده هروئین کشف شد.
همانطور که می دانید هروئین، مرفین سفید رنگ به شدت اعتیاد آور و خانمانسوز است.
به گزارش نازوب، محققان در جدیدترین مطالعه خود تاثیر نوشیدنی های شیرین بر کارکرد بدن را مورد بررسی قرار دادند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه کرده که شکر موجود در نوشابه که به مقدار 10 قاشق چایخوری در یک قوطی (لیوان) است میزان زیادی قند را به بدن وارد می کند.
شیرینی شدید نوشابه به دلیل میزان قند بالای آن اصولاً باید باعث استفراغ در فرد مصرف کننده شود. اما اسید فسفریک موجود در نوشیدنی های شیرین، شیرینی آن را خنثی می کند، و ما را قادر به خوردن این ماده می کند.
ظرف 20 دقیقه پس از نوشیدن نوشابه، سطح قند خون به طور چشمگیری افزایش می یابد که منجر به ترشح شدید انسولین می شود.
پس از آن کبد مقادیر بالای قند موجود در بدن ما را به چربی تبدیل می کند. با گذشت 40 دقیقه، تمام کافئین نوشابه جذب بدن می شود و باعث اتساع مردمک چشم شده و فشار خون افزایش می یابد. در این مرحله، گیرنده های آدنوزین در مغز مسدود شده و باعث جلوگیری از خستگی می شود.
و این دقیقا با مرحله ی اول مصرف هروئین در بدن یکی می باشد! 45 دقیقه بعد، تولید دوپامین افزایش می یابد. دوپامین یک ناقل عصبی است که کنترل مراکز لذت مغز را بر عهده دارد.
روش تحریک این مراکز توسط نوشابه، مشابه اثرات هروئین است و باعث می شود فرد به مصرف بیشتر احساس نیاز کند که دقیقا مرحله دوم مصرف هروئین زیاده خواهی و مصرف بیشتر است.
60 دقیقه بعد از مصرف نوشابه، تجزیه قند آغاز می شود و این باعث تحریک پذیری و خواب آلودگی می شود که مرحله سوم مصرف هروئین نیز چنین است. علاوه بر این، آب نوشابه، به همراه مواد مغذی که برای سلامتی انسان مهم هستند، از طریق ادرار از بدن دفع می شود.
نوشابه نه تنها فروکتوز بالایی دارد، بلکه مملو از نمک تصفیه شده و کافئین نیز هست. مصرف منظم این مواد در مقادیر بالا که در نوشابه و سایر غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها یافت می شود می تواند منجر به افزایش فشار خون، بیماری های قلبی، دیابت و چاقی شود.
این یک هشدار جدی برای افرادی است که معتاد مصرف نوشیدنی نوشابه هستند، بدانند که چه بلای خاموشی به سلامتی شان هدیه می دهند.
در ادامه انتشار این مقاله علمی از سوی سازمان بهداشت جهانی، فواید نوشابه نیز معرفی شد. مصرف بیش از حد، هر نوع خوراکی یا نوشیدنی قطعا برای سلامتی مضر است و فرد مصرف کننده درگیر بیماری های دیابت، سکته، چربی خون، سرطان و … می شود.
اما مصرف بسیار به جا و کم نوشابه برای هضم غذا، تسکین موقت معده درد، پاکسازی گوارش بعد از غذای چرب است. و این دلیلی نمی شود که برخی افراد روزانه چندین نوشابه یا بیش از یک لیتر از این نوشیدنی می خورند.