به گفته حمزه، شیشه علاوه بر اینکه روح و روان فرد مصرف کننده را درگیر میکند باعث ایجاد سوء ظن، توهم، پرخاشگری، علائمی شبیه سایکوز (وضعیت روانی غیرطبیعی) میشود. وی درباره این که خانوادههابه طور میانگین بعد از چه مدت متوجه معتاد شدن عضوی از خانواده میشوند، گفت: این امر به ساختار خانواده، نوع مراقبتهای خانواده، میزان کنترل خانواده بروی فرد و همچنین تخریب جسمی و روحی فرد مصرفکننده، بستگی دارد.
مسئول درمانگاه ترک شیشه مرکز ملی مطالعات اعتیاد، با اشاره به این که اعتیاد قدرت تصمیم گیری را مختل میکند، گفت: اغلب اوقات زنان معتاد بالاخص زنانی که همسران معتاد دارند، به صورت داوطلبانه به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند، این در حالیست که مراجعه افراد به مراکز درمانی به تربیت خانواده، نوع خانواده و میزان تخریب افراد در اثر مصرف مواد نیز بستگی دارد.
حمزه ادامه داد: بهتر است درمانگران هرچند وقت یکبار با این افراد تماس داشته باشند. پیگیریهای درمانگران با افراد معتاد باعث میشود، حالت اعتماد بین درمانگر و فرد زیادتر شود و اگر برای معتاد ترک کرده مشکلی به وجود آید، به درمانگر خود مراجعه کند، بنابراین حس خوبی برای چنین فردی به وجود میآید که رابطه درمانی هنوز بین او و درمانگرش برقرار است.