ماه مبارک رمضان، زمانی است برای پاکسازی بدن، استراحت به دستگاه گوارش بدن، فرصتی برای افرادی که درصدد کاهش وزن هستند The holy month of Ramadan is when it comes to cleansing the body, resting the body’s digestive system, an opportunity for people who are trying to lose weight.
و در کنار تمام این مزایا رنگارنگ بودن سفره های افطار و چیدمان های بسیار جذاب و خوشمزه ی آن است. به همین منظور در این بخش تصاویری از تزئین های زیبای:
خرما، تزئین انواع آش Alas های محلی و سنتی، تزئین حلوا وتزئین غذاهای مجلسی در سفره افطار را گردآوری کرده ایم همچنین به توجه به نکات ارائه شده در بین تصاویر به بهترین و بدترین غذاهای ماه رمضان Ramadan ن یز توجه داشته باشید. از همراهی شما دوستان عزیز نازوبی سپاسگزاریم.
مهم ترین نکاتی که یک روزه دار باید به آن توجه کند
همانطور که به خوبی می دانید وعده افطار بعد از چند ساعت طولانی استراحت دستگاه گوارش، صرف میشود، بنابراین برای فعال شدن مجدد دستگاه گوارش digestive system باید نکاتی رعایت شود تا دستگاه گوارش به بهترین نحو ممکن فعالیت خود را آغاز کرده و کمترین فشار را متحمل شود.
در همین رابطه توصیه میشود شروع افطار با یک نوشیدنی گرم مانند چای شیرین و یا شیر باشد. همچنین میتوان افطار را با یک ماده غذایی مثل خرما آغاز کرد تا ضمن کنترل اشتها و پرهیز از زیادهروی در خوردن غذا، بخشی از نیاز بدن به ویتامینها و مواد معدنی نیز تأمین شود.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در پایان با تاکید بر اینکه معده خالی، تحمل غذای سنگین و حجیم را ندارد، افزود: توصیه این است که مقدار زیادی غذا به صورت یکباره مصرف نشود؛ چراکه این مساله عوارضی مانند سردرد، سرگیجه و تهوع را به دنبال دارد.
برای پیشگیری باید علاوه بر مقدار غذای مصرفی، به نوع مواد غذایی نیز توجه شده و از مصرف مواد نفاخ، حجیم و نوشیدنیهای گازدار خودداری شود. همچنین از مصرف غذاهای پرچرب مثل آش رشته با سیر و fried onion پیاز داغ فراوان و آبگوشت تهیه شده با دنبه، خودداری شود.
بهترین سحری از نظر شما چه ویژگیهایی دارد؟
با توجه به اینکه ماه رمضان امسال در روزهای بلند و گرم سال قرار دارد، بنابراین شما باید در وعده سحری خود غذایی مانند یک وعده ناهار کامل داشته باشید تا گرسنگی در ساعتهای اولیه صبح یا میانی روز به سراغتان نیاید.
یعنی سحری باید مانند ناهار باشد؟
بله. البته مصرف برخی خوراکیها در وعده ناهار مجاز و بدون اشکال است. در حالی که خوردن همین خوراکیها در وعده سحری چندان توصیه نمیشود.
مثلا چه خوراکی یا غذاهایی؟
مصرف غذاهایی مانند آشهای سنگین، غذاهای پر از کشک، ماکارونی، تنماهی، ماهی و تهدیگ برای وعده سحری اصلا توصیه نمیشود و حتی بهتر است در وعده سحری کمی حجم برنج کم شده و بیشتر از نان استفاده شود.
چرا؟
زیرا این خوراکیها میتوانند شما را بیش از حد انتظارتان در طول روز تشنه و روزهداری را برایتان سخت کنند.
بهترین خوراکیهای کنار بشقاب غذا در وعده سحری چه خوراکیهایی هستند؟
سالاد کاهو، سالاد گوجه و خیار یا سبزی خوردن. بهتر است از آبلیموی تازه بهعنوان چاشنی سالادتان کمک بگیرید. انواع سبزیها و صیفیها مانند کاهو، گوجهفرنگی یا خیار علاوه بر اینکه قدری احساس سیری ایجاد میکنند، میتوانند مقداری از آب خودشان را در دستگاه گوارش نگه دارند و آن را به تدریج در طول روز آزاد کنند.
با این حساب، با خوردن سالادها و سبزی خوردن تازه، حس تشنگی ما در طول روز، کمی برطرف و قابلتحمل خواهد شد.
بهترین نوشیدنی برای سحری چیست؟ آیا مجاز به نوشیدن چای هستیم؟
بله. نوشیدن یکی، دو فنجان چای کمرنگ بعد از صرف سحری خوب است ولی بیشتر از این مقدار، کمکی به رفع تشنگیمان نخواهد کرد. ضمن اینکه مصرف چای زیاد و پررنگ باعث افزایش حجم Urine ادرار و از دست رفتن آب بدن در طول روز میشود. آب ساده، شربت آبلیموی کمشیرین و شربت خاکشیر هم میتوانند نوشیدنیهای بسیار مناسبی برای وعده سحری ما باشند.
مصرف میوهها هم در وعده سحر توصیه میشود؟
بله. میوههای آبدار فصل مانند Watermelon هندوانه و طالبی برای سحری بسیار مناسب هستند چون میتوانند مقداری از تشنگی ما در طول روز را کاهش دهند. مصرف میوههای ملینی مانند آلو، زردآلو یا انجیر هم میتواند علاوه بر تامین بخشی از نیازهای بدن به ویتامینها و املاح، تا حدی از ابتلا به یبوست هم پیشگیری کند.
در مورد وعده افطار، سوال اولم این است که آیا باید شام و افطار یکی باشد یا نه؟
ببینید، پاسخ متخصصان تغذیه به این پرسش ممکن است متفاوت باشد. بعضی متخصصان بر حفظ 3 وعده غذایی در طول ماه مبارک رمضان اصرار دارند (افطاری، شام و سحری) اما نظر و توصیه من بر ادغام کردن وعده شام و افطار است. اصلا شاید یکی از فلسفههای روزهداری، کاهش حجم دریافتی موادغذایی مختلف با حذف یک وعده غذایی بوده باشد. حالا اگر قرار باشد که سحری و افطاری و شام بخوریم که دیگر وعدهای را حذف نکردهایم و سودی به بدنمان نرساندهایم.
این حذف وعده در یک ماه چه سودی برای بدنمان دارد؟
حذف یک وعده غذایی در ماه رمضان، باعث کاهش حدود 25 درصد از کالری دریافتی بدن از طریق مصرف غذاهای مختلف میشود و این مساله تا حدی به سوزاندن چربیهای اضافی بدن کمک میکند.
بهتر است روزه خود را با چه نوع خوراکیها یا آشامیدنیهایی باز کنیم؟
از آنجا که معده در طول روز برای مدت زیادی خالی بوده، بهتر است افطار را با خوردن یک مایع گرم (نه داغ) مانند چای، سوپهای رقیق یا شیر گرم شروع کنیم. آشهای سنگین برای وعده افطاری و شروع باز کردن روزه اصلا مناسب نیستند.
خیلیها میگویند افطاری باید ویژگیهای صبحانه را داشته باشد.
بله، افطار مناسب میتواند مانند یک وعده صبحانه کامل یا شام سبک باشد. مثلا نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت که زیاد چرب نباشند میتواند در وعده افطار شما باشد و درواقع، شام و افطارتان را یکی کند. توجه داشته باشید که تاکید ما بر افطار و شام سبک است. برخی از غذاهای به ظاهر سبک، کالری بالایی دارند. مثلا یک وعده نان و پنیر و گردو و حتی کره و مربا، اصلا افطار سبکی نیست و کالری پایینی هم ندارد.
چطور میتوانیم سهم لبنیات مورد نیاز را در طول ماه رمضان دریافت کنیم؟
بهتر است شیر، شیربرنج یا پنیر را در وعده افطار خود داشته باشید. سحری هم یک پیاله ماست کمچرب بخورید و در زمان بین افطار و سحر هم در صورت امکان از مصرف ماست و شیر کمچرب یا دوغهای کمنمک غافل نشوید.
بهترین زمان و روش جبران کمآبی بدن چه زمانی و چگونه است؟
بهتر است علاوه بر سحر و افطار، در زمان بین افطاری و سحری هم آب کافی بنوشید.
معمولا در طول روزهداری در ماههای گرم سال، روزانه حداقل 10 لیوان آب و الکترولیتهای بدن از دست میرود. به همین دلیل بد نیست علاوه بر آب ساده، چند لیوان هم شربت آبلیمو یا خاکشیر کمشیرین یا آبمیوههای تازه و طبیعی بنوشید تا جبران از دست رفتن الکترولیتهای بدنتان را هم بکنید.
سفره آرایی و چیدمان های زیبا با تصاویر گردآوری شده در وبسایت نازوب
Beautiful and diverse decorations of iftar tablecloth / tablecloth
شکیل ترین سفره آرایی های مجلسی، آموزش های جدیدترین غذاها و فینگرفودهای خوشمزه با مجله تفریحی ناز وب
تزئین های زیبا و ضروری هر سفره افطار، خرما به دلیل چسبندگی که دارد می توانید آن را به هرشک باخلال،پودر و یا خودمغز آجیل ها ترئین کنید.
تزئین های زیبا و گوناگون سفره افطار/ سفره آرایی
تزئین های متنوع سفره افطار
تزئین های زیبا و گوناگون سفره افطار/ سفره آرایی
تزئین های زیبا و گوناگون سفره افطار/ سفره آرایی
گردآوری: Marnanai
نویسنده: Ayleen Rad
Beautiful and diverse decorations of iftar tablecloth / tablecloth
پیش غذای مجلسی برای افطار ساده و خوشمزه
دستور تهیه 20 آش مخصوص افطار و ماه رمضان (3)
برچسبها: ماه رمضان